Keuken

Onze keuken hangt aan elkaar van herinneringen van plaatsen en mensen waar gerechten aan zijn ontleend.

De recepten verzamel ik hier omdat ik merk dat sommige gerechten een poos niet meer herhaald worden en dan soms helemaal vergeten worden.

Recepten zijn via de zoekbalk of via de links in de rechter kantlijn te vinden.

Hieronder staat een willekeurig recept…

Consommé de poisson (heldere visbouillon)
Print Recipe
Servings
6 deciliter
Servings
6 deciliter
Consommé de poisson (heldere visbouillon)
Print Recipe
Servings
6 deciliter
Servings
6 deciliter
Ingredients
Servings: deciliter
Instructions
  1. Zeef de bouillon, laat hem koud worden en schep het overtollige vet eraf.
  2. Meng de ingredienten van de clariffe in een kom samen met een schep ontvette bouillon. Zet de gezeefde, ontvette bouillon op het vuur totdat deze lauw is. Voeg de clariffe toe en roer goed.
  3. Breng de bouillon nu al roerend tot net voor het kookpunt. Verlaag het vuur nu tot een heel zacht geborrel. Het mengsel ziet er nu helemaal onsmakelijk grijswit, gebrokt uit Raak de pot vanaf nu niet meer aan of alles was voor niets!! Het vlees en de groenten geven nu extra smaak aan de consommé. Ondertussen ontstaat er een soort "koek" met in het midden een klein kratertje. Uit dit kratertje borrelt de consommé op. Laat het mengsel nu minstens 1 à 2 uur zacht borrelen
  4. Kook in de tussentijd de neteldoek (of theedoek) in water uit om de onsmakelijke resten wasmiddel te klaren. Bak wat kleine delen vis en/of schaaldier, of kook eventueel wat groente of zeekraal beetgaar als je die in de consommé wilt serveren.
  5. Schep na een paar uur de koek af (heel lekker voor de hond). Giet de consommé eronder door een neteldoek (evt theedoek). Serveer als je dat wilt met de filetjes, zeevruchten of beetgare groente uit.
Share this Recipe
 
Powered byWP Ultimate Recipe