Salade du cochon

Salad du cochon
Salade du cochon
Print Recipe
De opdracht was een koolhydraat arm gerecht
Servings Prep Time
2 10
Cook Time Passive Time
20 5
Servings Prep Time
2 10
Cook Time Passive Time
20 5
Salad du cochon
Salade du cochon
Print Recipe
De opdracht was een koolhydraat arm gerecht
Servings Prep Time
2 10
Cook Time Passive Time
20 5
Servings Prep Time
2 10
Cook Time Passive Time
20 5
Ingredients
Servings:
Instructions
  1. Verhit een grilpan en twee koekenpannen. Gietijzer kan lekker heet opgezet worden voor er boter of olie in gaat. Zo kleur je de ingrediënten mooi zonder dat je verbrande boter of olie hebt.
  2. Vierendeel de champignons, was de salie bladeren, stapel ze op en snij ze chiffonade. Snij de noten grof klein en meng het ontstane gruis met de kaas. Bind de varkenshaas op (klap het dunne deel dubbel zodat de dikte overal gelijk is).
  3. Spray olijfolie over de asperge tips en gril ze. Leg steeds een hoeveelheid in de pan die naast elkaar op de bodem past, dwars op de strepen. Draai ze eenmalig as er strepen in staan en streep ook de andere kant. Snij ze na het grillen dwars in twee speels lange stukken. En leg ze op een bord.
  4. Leg helft van de boter in de grotere koekenpan toe en voeg de champignon kwartjes toe. Laat ze stil liggen zodat ze mooi caramelliseren. Voeg kort na de champignons ook de notenolie toe. Leg ze op een bord te koelen zodra ze mooi gebakken zijn en voor ze hun vocht loslaten.
  5. Bak de salie reepjes in de andere koekenpan tot ze beginnen bruin te worden. Trek de repen ondertussen uit elkaar zodat er geen salie massa ontstaat. De reepjes verdelen we door de salade.
  6. Leg zodra de salie klaar is de andere helft van de boter in de vrijgekomen pan. Zodra dat een bruine kleur krijgt kan de varkenshaas in de pan. Om zowel een mooie brunering als een mooie garing te krijgen bak ik het vlees meestal 3 keer: elke keer bak ik elke kant kort tot de kleur begint te ontstaan en als hij rondom een stap verder is leg ik het vlees even te rusten zodat het interieur niet te heet wordt. Na de derde keer is het mooi bruin en voelt het aan als een medium biefstuk. Leg het vlees op een stuk alufolie en vouw dat dicht. Leg er een handdoek overheen en laat het 5 minuten rusten voor je het met ruim peper overstrooit en trancheert.
  7. Meng de lauwwarme asperges, champignons en salie met de helft van de notengruis-kaas. Monteer de borden: leg het mengsel in het midden, strooi de rest van het gruis er in een brede streep overheen en leg daar de varkenshaas op.
Share this Recipe
Powered byWP Ultimate Recipe