Gestoofde lamsnek

Dit recept van Locatelli kan met polenta of in plats daarvan met aardappelpuree. Ik kreeg het van Melvin.m Hij maakte de eerste keer zo veel  dat hij het 4-5 maal opnieuw klaar maakte  en het uiteindelijk als een ragu gebruikte.

Mijn eerste keer geef ik hem al gelijk.. Verdubbel de inzet en pluk het surplus. Voeg een passata toe en kijk een paar keer uit naar de ragu.

Lamsnek

Gestoofde lamsnek
Print Recipe
Van Locatelli
Servings Prep Time
4 45 minutes
Cook Time Passive Time
4 uur 1 day
Servings Prep Time
4 45 minutes
Cook Time Passive Time
4 uur 1 day
Gestoofde lamsnek
Print Recipe
Van Locatelli
Servings Prep Time
4 45 minutes
Cook Time Passive Time
4 uur 1 day
Servings Prep Time
4 45 minutes
Cook Time Passive Time
4 uur 1 day
Ingredients
Servings:
Instructions
 1. Demonteer de nek en laat daarbijde spieren in stukken van 75-85g. Maak eventueel een bouillon van het bot.
 2. Maak Marinade: wortel, ui, bleekselderij, laurierblad, jeneverbessen, zwarte peperkorrels en rozemarijn. Leg het vlees hier een dag in.
 3. Maak bouillon: bloem de nek die overblijft na het verwijderen van de spieren. Bruin hem in een steelpan en bak het bouquet aan. Voeg bijeen samen met een paar liter water. Schuim regelmatig af en kook langdurig. Schraap het vlees van het skelet en detacheer de wervels. Kook verder door, als het kan een dag. Zeef de nu troebele witte bouillon. Ik trek uit een nek 1,5L.
 4. Zeef de afgegoten marinade. Leg het vlees in een schaal en bestrooi met peper en zout. Bestuif het met bloem en schud daarvan het overtollige af.
 5. Verhit een of meerdere pannen zodat er genoeg ruimte is voor het vlees om naast elkaar te liggen dichtschroeien. Geef het vlees op hoog vuur aan beide zijde een bruin korstje. Draai het vuur laag en leg het vlees op een warme schaal.
 6. Doe de gesneden ui in de pan en schraap de vleeseiwitten er bij los. Bak de ui 5 minuten (licht verkleurd). Voeg eventueel een eetlepel olie toe voor de vleesresten om op te zuigen. Voeg de gezeefde marinade toe en kook 10-15 minuten in. Schuim hem af en kook in tot een rijke dikke saus.
 7. Schep het vlees in de saus en wentel de stukjes om. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en schuim weer af. Sudder nog een uur door op laag vuur.
 8. Maak ondertussen polenta: breng melk en room aan de kook, klop de polenta erdoor. Het bindt in 5 minuten. Draai het vuur laag en kook 30 minuten zacht door terwijl je elke 5 minuten roert.
 9. Maak ondertussen de paprika: smoor de ui 5 minuten in olie zonder hem te verkleuren. Voeg paprika toe met peper en zout. Stoof 10-15 minuten. De consistentie van de paprika moet zacht noch knapperig zijn.
 10. Als het vlees gaar is valt het op aanraken uit elkaar. Schep het met weinig ui uit de saus. Zeef de saus en kook hem in tot een hangende saus. Breng op smaak, voeg het vlees weer toe, breng aan de kook en draai het vuur laag.
 11. Presenteer met polenta in het midden, de paprika errond en leg het vlees op de polenta. Leg daar de saus net voor uitdienen op.
Share this Recipe
 
Powered byWP Ultimate Recipe